Business Roadmaps: Van vliegende start tot (nieuwe) passie

Business Roadmaps

Ondernemers John Gooren en Peter Franssen ontwikkelen de meest geavanceerde spectrometer ter wereld. Octrooi is verkregen en hoe nu verder? Remi Zautsen en Joost Dijkstra ontwikkelen en verkopen licenties voor online software waarmee bedrijven en R&D-instituten hun onderzoek kunnen verkorten. Wat is nodig voor een succesvolle marktintroductie?

Wat deze ondernemers bindt is dat zij, met hulp van Business Roadmaps, in korte tijd belangrijke stappen vooruit hebben gezet in de ontwikkeling van hun bedrijf.

Business Roadmaps helpt ondernemers bij de start, versnelling of kanteling van hun bedrijf. Het programma is een initiatief van Jean-Paul Urlings (Bizzdom) en Petro Nijsen (NewDeas) en wordt gefinancierd door Limburg Economic Development. Jean-Paul Urlings legt uit: “Business Roadmaps is er voor ondernemers die iets nieuws willen doen; een bedrijf starten, een nieuw product introduceren, versnellen of een andere richting uitgaan. We merken ook dat het ondernemers helpt om hun passie (terug) te vinden.”

Alleviating Science

Remi Zautsen: “Business Roadmaps is erg belangrijk voor Alleviating Science geweest. In het programma leer je om op een systematische manier na te denken over je business concept en dat te verbeteren. Vooral de interactie met derden, de feedback die je krijgt, helpt enorm om te versterken en de goede richting te kiezen. We hebben bijvoorbeeld een aanvullende markt geïdentificeerd die we apart moeten benaderen en dat gaan we nu ook doen.” Joost Dijkstra: “Elke fase van het bedrijf komt aan bod, vanaf het begin tot aan de succesvolle marktintroductie. Door de gesprekken met de andere deelnemers hebben we ingezien dat onze visie, terwijl we dachten dat die breed was, toch te beperkt was. We hebben geleerd dat ons product toch nog niet helemaal klaar is en we nog een aantal dingen moeten doen om het succes te kunnen vergroten. Deze inzichten hebben veel voor ons betekend.”

Goofra Optics

In 2014 richtten Peter Franssen en John Gooren Goofra op met het doel de spectrometer-technologie te verbeteren en business-applicaties te ontwikkelen. Inmiddels is Goofra goed op weg. Het octrooi op de meest geavanceerde spectrometer ter wereld is onlangs verkregen. De kleinste, voorheen onzichtbare bestanddelen van bijvoorbeeld bloed, water, medicijnen of chemische stoffen, worden nu zichtbaar gemaakt. John Gooren: “Dankzij Business Roadmaps hebben we geleerd op een andere en meer kritische manier naar ons bedrijf te kijken. Dat heeft ons relevante nieuwe inzichten opgeleverd. We hebben een netwerk opgebouwd van potentiele partners en klanten en de slotbijeenkomst bood een perfect platform om ons product te presenteren. We zijn nu zo ver dat we met ons product de markt op kunnen en specifieke applicaties kunnen gaan ontwerpen en bouwen.”

 

Programma

De vierde ronde Business Roadmaps werd onlangs succesvol afgerond. In elke ronde doen 10 ondernemers mee. Het programma – dat acht maanden in beslag neemt – biedt  maandelijkse ontbijtsessies, een-op-een expertsessies, workshops over business modelling of partnering, een voucher van € 2.500,- om additionele expertise in te huren en en de mogelijkheid het plan te pitchen voor een groter publiek.

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.