“Foreign body detection” machine

Op de Anuga FoodTec beurs 2018 in Keulen staat het bedrijf Groba uit Nederweert met de “Foreign body detection” machine. Dit systeem controleert of er geen ongewenste materialen op de kaas achterblijven. Er zijn al veel systemen op de markt die bijvoorbeeld metaal, glas, en transparant, gekleurde folie kunnen detecteren. Deze machine kan ook de niet gekleurde transparante folie detecteren. Voor zover bekend is dit de eerste machine ter wereld die dit kan. Wij zijn er trots op dat wij, GooFra Optics,  de techniek voor deze machine hebben kunnen ontwikkelen. De beurs is nog t/m vrijdag 23 maart geopend.

GooFra Optics genomineerd voor de Brilliant Business Awards

EN DE GENOMINEERDEN ZIJN.. 

De genomineerden zijn bekend!! Natuurlijk stikt het in de Westelijk Mijnstreek van mooie ondernemingen. Voor de Brilliant Business Awards hebben we een selectie gemaakt van de ondernemers die het beste aansloten bij de genoemde criteria. Hieronder een overzicht van de genomineerden per categorie. Gefeliciteerd!!

 De Diamant gaat naar de onderneming die economisch succesvol is met ideeën, ontwerpen, producten of een bedrijfsconcept en daarmee een visitekaartje is voor de regio.
Genomineerd zijn: Daily Fresh FoodMelano Jewelry en Nedlingrootschalige wasserij voor horeca, gezondheidszorg en industrie.

 De Robijn gaat naar de onderneming die in korte tijd een belangrijke speler op de markt werd en potentieel heeft voor de toekomst. Genomineerd zijn: Bie Bijen DierenartsenGooFra Optics ontwikkelaar van technologieën om de samenstelling van materialen te kunnen meten en LEDsgoforthebest.com specialist in LED-verlichting.

De Parel gaat naar de meest klant- of servicegerichte onderneming in de horeca, detailhandel of dienstverlening. Genomineerd zijn: Brouwerij de FonteinCayboo en Els Jacobs Uitvaartonderneming.

*Staat jouw favoriet erbij of wil jij weten wie er met de prijzen naar huis gaan, zorg dan dat je aanwezig bent tijdens de Brilliant Business Awards op 22 januari 2018!

In-line watermeter voor innovatief waterzuiveringsproces

21 november, 2017

In-line watermeter voor innovatief waterzuiveringsproces

LIOF ondersteunt Goofra Optics met kennis en kapitaal

GooFra Optics uit Geleen is er in geslaagd om een spectrometrieplatform te ontwikkelen waarmee men veel nauwkeuriger de samenstelling van (vloei)stoffen kan meten. Deze technologie is toepasbaar in vele sectoren, onder ander binnen de farmacie, health, water, chemie en food. GooFra Optics zal als eerste toepassing een in-line watermeter ontwikkelen.

Vervuild drinkwater neemt in omvang toe

Nederland is een van de koplopers op het gebied van schoon drinkwater. Maar door de toenemende bevolkingsdichtheid neemt ook de vervuiling van het drinkwater toe. Een steeds groter wordend probleem vormt bijvoorbeeld het verwijderen van medicijnresten uit drinkwater. Drinkwaterbedrijven moeten steeds meer inspanningen verrichten om schoon, gezond én betaalbaar drinkwater te leveren. Zij kampen bovendien met het probleem dat deze vervuiling moeilijk te detecteren is in het waterzuiveringsproces. Laboratoriumonderzoek vindt buiten het productieproces plaats en heeft daardoor vele nadelen in termen van tijd en kosten.

In-line watermeter biedt de gewenste precisie oplossing

Onderzocht wordt hoe in het productieproces zelf gemeten kan worden. Goofra Optics zal hiertoe de in-line watermeter ontwikkelen. Met de in-line watermeter is het mogelijk om, op afstand, real-time de samenstelling van water te meten op moleculair niveau. Op deze wijze kunnen drinkwaterbedrijven veel sneller én nauwkeuriger reageren op veranderingen in het water. In de toekomst zal dan ook veel laboratoriumonderzoek overbodig worden. Dit laboratoriumonderzoek is duur en tijdrovend. Het zogenaamde in-line meten levert dus niet alleen een enorme tijdwinst op maar ook een grote financiële besparing.

Partnership geeft inzicht en resultaat

Tijdens een bijeenkomst van LimburgMakers is GooFra Optics in contact gekomen met LIOF. Samen zijn de mogelijkheden uiteengezet en is een businessplan ontwikkeld. Via het Limburg Business Development Fonds (LBDF) is vervolgens een lening verstrekt om de haalbaarheid en marktbehoefte in kaart te brengen. In een latere fase is gezocht naar een goede productiepartner. Deze is gevonden in VAM Watertech. Samen met Goofra Optics gaan zij de in-line watermeter in de markt zetten. Het LIOF Participatiefonds versterkt nu het vermogen om de onderneming in staat te stellen verder te groeien.